language

03 June, 2013

Let's start to work

Sziasztok :)

Legutóbbi bejegyzésünk óta elég sok dolog történt, pont ez az oka annak hogy nem írtunk :)

Munkakeresésünket már otthonról elkezdtük, gondoltuk, hátha lesz legalább valamelyikőnknek  munkája, mire kiérünk, de ez sajnos nem így történt. Egyetlen interjúidőpontot tudtunk csak nekem összehozni, de azt nagyon bizakodva vártuk. Bugibba főterén egy nagyon forgalmas étterem konyhájára kerestek konyhai kisegítőt. Az interjú körül-belül annyi volt, hogy ki kellett töltenem személyesen a jelentkezési lapjukat és ennyi. Mivel semmi konkrétot nem mondtak, így belekezdtünk az önéletrajzok szétszórásába. Fejenként kb 40-50-et sikerült is a legkülönbözőbb helyekre szétosztani.

Majd érkezésünkre rá egy héttel jött az első telefonos megkeresés, amit összességeben még 4 másik követett. Ám mind közül volt egy ami mindkettőnknek nagyon tetszett. Egy 4*-os hotel étterem és pool bar részlegére keresnek pincérnőt és chef asszisztenst. A személyes interjún meg is beszéltünk minden konkrétumot és már aznap el is kezdtünk ezen a helyen dolgozni. Ez volt május 17-én, és azóta is ez a munkahelyünk. A tulajdonos és a jobbkeze is Yorkshire-i, nagyon erős brit akcentussal :D Valamint van még 3 másik kollégánk akik szintén britek és van az autista mosogatófiú (nevezzük csak Jamie-nek), aki egyébként fél amerikai fél máltai és perfekt angolt beszel :)

Első hetünk elég lightos volt, inkább csak a betanulásról szólt. Viszont az előző hét a szöges ellentettje. Megkaptam a Reggeli Szakács rangot :) és volt olyan reggel amikor 44 ember friss reggeliét kellett elkészítenem. Niki is megküzdött a rengeteg vendéggel :) A poolbar részlegen szinte megállás nélkül csináljak a jégkásákat, üdítőket és korsó söröket :)

Következő bejegyzésünkben igyekszünk segítséget nyújtani néhány praktikus tippel hogy hogyan vágj neki a munkakeresésnek ha Máltára szeretnél költözni.

--Greg--

Hi all!

Since our last post many things have happened to us:)

We have already started to find a job while we were in Hungary, but nobody has answered, except one man. Greg had an interview on our 1st week in Malta. They were looking for kitchen helper for a very busy restaurant on Bugibba Square. We were soooo looking forward this interview but nothing really special happend....basically Greg just had to fill their application form out and thats it.....Because they havent said anything particular we have started to apply for other jobs too by leaving our CV's at every single hotels reception in Bugibba and Qawra area. It means like 40-50 hotels and a few restaurants, local shops, souvenir shops etc.

After our 1st week here we got our first call. We have really liked the first interview. It was a restaurant and pool bar of a 4 star hotel. They were looking for chef assists and waitresses. We have realllyyy liked this place so we've got hired:))) Greg even had to start immediately. It was on the 17th of May and we are still working for them. The owner and basically everyone of the staff is English (some of them are from Yorkshire, Wales etc) except us:)) So sometimes  its like a mission to understand their accent:)) And we have a lovely Maltese-American autistic boy there who is the dishwasher and speaks also fluent English.

Our 1st week was quiet easy, was just basically getting know the place and the way how to make drinks, deserts etc. But our 2nd week was maaaaddd!! Greg got the Breakfast chef position which means he is cooking all the breakfasts by himself! One day he had to do 44 breakfasts (quite a lot for a beginner, but he did very well!!!). I was also very busy, running around the whole restaurant and pool bar for the whole week. Making drinks, slush puppies, coffies etc and serving the guest whithout any break (Im working with an other girl).

In our next post we will try to give you some clue and help about getting a job in Malta.

--Niki--




No comments:

Post a Comment